Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Kenyértésztában sült-fűszeres vaddisznó recept Kedvelt receptek
Fogás: előétel, Alkalom: születésnap, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 1 kg vaddisznó lapocka
» 2-3 ek vegyes gombapor, vagy 1 ek szarvasgombás olaj
» 20-25 dkg füstölt szalonna
» 2 fej hagyma
» 4 gerezd fokhagyma
» 2 db érett paradicsom, vagy 1 kis doboz sűrítmény
» 1-1 tk kakukkfű, rozmaring, bazsalikom keverék
» 3 dl tejföl
» a tésztához:
» 1 kg liszt
» 5 ek olaj
» 1 cs szárított élesztő
» 1 ek cukor
» 1/2 ek só
» 1 db tojás
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Először a tészta alapanyagait (a tojás kivételével, mivel az a sütés előtti lekenéshez való) összekeverjük, kézzel jól kidolgozzuk, és az így kapott kenyértésztát meleg, de nem forró helyen, lefedve kelni hagyjuk 1-1,5 órán keresztül.

Ezalatt a szalonnát apró kockákra vágjuk és egy nagyobb lábasban kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a szintén felaprózott hagymát és azt is aranybarnára pirítjuk. Ekkor kerül a lábasba a nagylyukú darálón ledarált vaddisznó lapocka, amit sóval és borssal meghintve a zsírjára pirítunk.
Ha mindezzel megvagyunk, beletesszük az apróra vágott paradicsomot, és tovább ízesítjük a zúzott fokhagymával illetve a szárított és megtört zöldfűszerekkel, valamint a gombaporral, és/vagy szarvasgombás olajjal. Néhány perc múlva levesszük a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt, majd hagyjuk kissé kihűlni.

A kenyértésztát, ha megkelt, lisztezett deszkán 3 részre osztjuk és mindegyuk részt kb. ceruza vastagságúra nyújtjuk ki. Az egyes lapokat megtöltjük a fűszeres vaddisznóhússal, felgöngyöljük, és tojással megkenve, előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Melegen és hidegen egyaránt finom borkorcsolya, de reggelire, vagy uzsonnára is bátran kínálhatjuk. Tokaji bort kínáljunk hozzá.
0 komment 6 ember kedveli szelidszeder
2012.02.10 17:33
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tészta alapanyagait, tojás kivételével, szalonnát apró, nagyobb lábasban, szintén felaprózott, nagylyukú darálón, zsírjára pirítunk, apróra vágott, zúzott fokhagymával, egyes lapokat, fűszeres vaddisznóhússal, zöldfűszerekkel, vaddisznóhússal, Kenyértésztában, felgöngyöljük, kenyértésztát, összekeverjük, kenyértésztát, előmelegített, szarvasgombás, szarvasgombás, kiolvasztjuk, vastagságúra, paradicsomot, aranysárgára, alapanyagait, borkorcsolya, aranybarnára, fokhagymával, kínálhatjuk, felaprózott, kidolgozzuk, kivételével, beletesszük, gombaporral, lisztezett, bazsalikom, vaddisznó lapocka, füstölt szalonna, hagyma, gerezd fokhagyma, tejföl, tésztához, liszt, olaj, szárított élesztő, cukor, tojás,
Sajtsaláta
0 komment 2 ember kedveli
CSILIS-SAJTOS MELEGSZENDVICS
0 komment 2 ember kedveli
Mediterrán zöldségek sajtos bruschettával.
0 komment 3 ember kedveli
Tésztasaláta
1 komment 1 ember kedveli
Cukkinis lapcsánka (tócsni)
1 komment 13 ember kedveli
Gyümölcsös marcipán csoki köntösben
0 komment 5 ember kedveli
HAGYMATOKÁNY
0 komment 8 ember kedveli
Rakott tészta
0 komment 1 ember kedveli
Ízletes almatorta kecskesajttal
0 komment 3 ember kedveli
Sült Kinder Maxi King
0 komment 2 ember kedveli
Pörkölt - disznóból vagy marhából
0 komment 5 ember kedveli
Babos káposztaleves
0 komment 5 ember kedveli
Macskaszem
0 komment 9 ember kedveli
Töltött karalábé...
3 komment 13 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 6 ember kedveli
Gyors túrós pogácsa
0 komment 3 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.